Qarku Tirane

Këshilli i Qarkut promovon rajonin e Tiranës, turistë të huaj në "takim me traditën" te Pazari i Ri

Published at : 02/02/2019 - 12:37

Nëse mendoni se janë valltarë, gaboheni! Nëse mendoni se janë vendas, jo…! Pas tyre fshihet tradita dhe kultura e një kombi tjetër!

Pazari i Ri pasditen e 4 Majit u shndërrua në një arenë të vërtet spektakli. Të shohësh një franceze që ia merr pogonishtes apo një spanjolle që kërcen vallen e Tropojës është vërtet mbresëlënëse. Nathalie Cauqil, Marie Pascale dhe Marie Formaux nga Franca, Julieta Souza dhe Juliana Lorenzoni nga Brazili, Simona Jovic nga Serbia, Anne Myntti nga Finlanda, Olalla Moya, Marta Cuevas nga Spanja dhe Heather Serginia nga SHBA, erdhën për disa orë në Tiranë për të mësuar vallet tona tradicionale me qëllim përqafimin e kulturës dhe traditës së bukur Shqiptare.

Kryetari i Qarkut dhe Këshillit Bashkiak të Tiranës vlerësoi këtë nismë e cila është risi për vendin tonë, por një traditë në shumë qytete evropiane.

Me skuadrën e institucionit të Këshillit të Qarkut Tiranë i sollëm ata në epiqendrën më të re të Tiranës, në sheshin e “Pazarit të Ri”, duke shndërruar pasditen e 4 Majit në një eksperiencë unike për shpërndarjen e vlerave tradicionale, kulturore të Rajonit të Tiranës, përtej kufijve.

Nuk do ta besoni që në këtë organizim, në mënyrë spontane, për rreth 3 orë, u bënë pjesë edhe të rinj e të reja qytetarë të ndryshëm në një atmosferë fantastike, nën shoqërimin e solistëve të baletit Gencit dhe Helgës, balerinëve të Shkollës së Baletit dhe instrumentistëve popullorë.

Për Edlirën, mjeshtren e kostumeve popullore kemi një falënderim të veçantë për ekspon me vlerë që ju bashkua eventit”, theksoi Dalipi.

Ai shtoi se këto evente i shërbejnë promovimit të bashkisë dhe rajonit të Tiranes për të cilin institucioni i Këshillit të Qarkut është shumë i fokusuar.

Kreu i Qarkut, Aldrin Dalipi bashkë me nënkryetarin e Bashkisë Tiranë përshëndetën turistët e huaj duke vlerësuar Tiranën që sot ka mundësi të jashtëzakonshme si kurrë më parë për evente të tilla, pasi pazari ri e më pas Sheshin “Skënderbej”, etj. do jenë atraksione fantastike për një Tiranë që tashmë ka kaluar kufijtë duke fluturuar shumë lart.