Qarku Tirane

Monumente

Nov 06, 2015    0

“Shpella e Zezë” ose siç quhet ndryshe Shpella e Pëllumbasit, ndodhet rreth 25 km në drejtimin verilindor të qytetit të Tiranës në afërsi të fshatit Pëllumbas, pikërisht në krahun e majtë të lumit...

Nov 06, 2015    0

Është ndërtuar në shek XV nga Turqit dhe gjëndet në pjesën më të lartë të vargut perëndimor...

Nov 06, 2015    0

Kalaja e Tiranës ishte një stacion rrugor i vijës Egnatia i tipit Mansio – Mutatio. Ajo përbënte qëndrën e një vendbanimi, të emërtuar me një variacion emrash që në shekujt e parë të e.s. Por...

Nov 06, 2015    0

Gjëndet mbi një sipërfaqe fushore në perëndim të Rrogozhinës, pranë fshatit Bashtovë, 3- 4 km ne veri të derdhjes së lumit Shkumbin.
Ka pamje karakteristike të kështjellave që i përkasin...

Nov 06, 2015    0

Ky monument u ngrit në vitin 1968 nga tre mjeshtër shqiptarë të skulpturës, me rastin e 500-vjetorit të vdekjes së Skëndërbeut. I është kushtuar heroit kombëtar të shqiptarëve, i cili njihet si...

Nov 06, 2015    0

Kjo kala i përket periudhës së antikitetit të vonë dhe mesjetës, shek V – VI. Ndodhet mbi një kodër shkëmbore 400 m të lartë në juglindje të qytetit të Tiranës, me një pozicion dominues mbi të...

Nov 06, 2015    0

Kjo xhami gjëndet në qëndër të qytetit të Tiranës. Filloi të ndërtohej në vitin 1789 nga Molla Beu, nga Petrela dhe përfundoi në vitin 1821 nga i biri i tij Haxhi Ethem Beu. Minarja e xhamisë...

Nov 06, 2015    0

Gjëndet shumë pranë xhamisë së Ethem Beut. Punimet për ndërtimin e saj filluan në vitin 1821 nga Ethem Beu. Kulla e sahatit u ndërtua edhe me ndihmën e disa familjave të pasura të qytetit. Gjatë...

Nov 05, 2015    0

 

Kulla e sahatit të qytetit të Kavajës njihet si kulla më e lartë e sahatit në Shqipëri. Edhe ky objekt dallohet për moshën e vjetër të tij rreth 200 vjet më parë. Gjëndet pranë xhamisë...

Nov 05, 2015    0

Ndodhet në zonën bregdetare të rrethit të Kavajës, në zonën e Bardhorit. Ky plazh konsiderohet si një nga plazhet më të pastra dhe të bukura të Adriatikut. Për këtë arsye ai është shpallur...

Pages

Subscribe to RSS - Monumente