Qarku Tirane

Kulla e Sahatit dhe Xhamia Kubelie Kavajë

Published at : 05/11/2015 - 15:29

 

Kulla e sahatit të qytetit të Kavajës njihet si kulla më e lartë e sahatit në Shqipëri. Edhe ky objekt dallohet për moshën e vjetër të tij rreth 200 vjet më parë. Gjëndet pranë xhamisë Kubelie.  

Xhamia Kubelie është një ndër objektet më të vjetër të qytetit, pasi është ndërtuar në vitet 1735 – 1736.

Të dyja këto objekte janë shpallur monumente kulturore.