Qarku Tirane

Shoqata e Qarqeve të Shqipërisë në takim me delegacionin e nivelit të lartë nga Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajonale

Published at : 05/02/2020 - 18:27

Një delegacion i nivelit të lartë nga Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Këshillit të Evropës po zhvillon një vizitë të nivelit të lartë në Tiranë, Shqipëri, nga 4 deri në 6 shkurt.

Në qendër të vizitës është situata thelbësore e demokracisë në vend, në veçanti zhvillimet që nga zgjedhjet e fundit lokale të mbajtura në Qershor 2019.

Delegacioni përbëhet nga Presidenti i Kongresit, Anders KNAPE (Suedi, EPP / CCE), Presidenti i Dhomës së Rajoneve, Gunn Marit HELGESEN (Norvegji, EPP / CCE), Presidenti i Dhomës së Autoriteteve Lokale, Xavier KADORET (Francë, SOC / G / PD) dhe Sekretari i Përgjithshëm i Kongresit, Andreas KIEFER.

Delegacioni i kryesuar nga Presidenti i Kongresit, Anders KNAPE pati një takim të veçantë me përfaqësuesit e Shoqatës së Këshillave të Qarqeve të Shqipërisë ku ishte pjesë dhe z.Eduard Ndreca Zv.Kryetar i ShKQSh si dhe znj. Elidiana Canaj Drejtor Ekzekutiv i ShKQSh në kornizën e qeverisjes vendore dhe rolit të rëndësishëm të nivelit të dytë për kohezionin social dhe territorial.