Qarku Tirane

Monumente

Nov 05, 2015    0

Është ngritur në shekullin XII në kodrat e bukura të fshatit Çete, në afërsi të qytetit të Kavajës. Aty ndodhet një kishë e vjetër romake, “Kisha e Shën Premtes”, e cila në atë periudhë përfshihej...

Nov 05, 2015    0

Mbi kodrën e fshatit Ndroq ndodhet kështjella e Ndroqit, e cila i përket shekullit IV të e.s dhe ka qënë pjesë e sistemit mbrojtës të qytetit të Durrësit, pasi komunikonte me kalatë e Dorëzit dhe...

Nov 04, 2015    0

Ndodhet në lartësin 1000m mbi nivelin e detit, në shpatin perëndimor të Parkut Kombëtar të Dajtit, në lindje të Kryeqytetit. Ajo përfaqëson një fragment të nivelit të tarracës detare të formuara...

Nov 04, 2015    0

Konsiderohet si institucioni me i madh, dhe më i rëndësishëm muzeor në Shqipëri. U përurua në vitin 1981 në Tiranë. Aty paraqiten në mënyrë të përmbledhur dhe me kritere shkencore, historia e...

Nov 03, 2015    0

I përket periudhës ilire protohistorike dhe dëshmon qartë kulturën e hershme ilire. Dallohet për blloqet e gurëve që përbëjnë muret e saj mbi 3m. Kjo kala, gjatë periudhës së antikitetit të vonë,...

Pages

Subscribe to RSS - Monumente